Domaće i strane kladionice - Klađenje Online

Što je bolji izbor za klađenje online – domaće ili strane kladionice?

Jedna od glavnih dvojbi svih onih u Hrvatskoj koji vole sportsko klađenje svakako je izbor između hrvatskih i inozemnih priređivača igara na sreću.

Naime, unatoč različitim zaprekama koje su se pojavile, domaći igrači i dalje korisnički profil mogu otvoriti kod licenciranih hrvatskih online kladionica, ali i kod vodećih europskih priređivača online klađenja, koji također primaju kladitelje iz naše zemlje.

I jedna i druga opcija ima svoje prednosti, ali i nedostatke, a mi ćemo ovom prilikom otkriti koju su najjači aduti hrvatskih kladionica, a koji europske konkurencije, kako bi svi oni koji još nisu odlučili gdje će otvoriti korisnički račun lakše donijeli odluku gdje im se najviše isplati igrati…

Nudi li svaka kladionica bonus dobrodošlice?

Prije nego što krenemo u podjelu na domaće i strane, moramo naglasiti da svaka ozbiljna kladionica bonus dobrodošlice nudi svim igračima koji se žele registrirati, prilikom prve uplate.

Zanimljive bonuse i promocije pronaći ćete i kod hrvatskih i kod inozemnih priređivača igara na sreću, s bonusom pri prvom depozitu kao temeljem svake ozbiljne marketinške strategije. Kada kladionica bonus dobrodošlice uopće ne nudi za klađenje online, treba je izbjegavati, jer to je čisti dokaz da joj nije stalo do korisničkog iskustva.

Dobar primjer je Hrvatska Lutrija, koje definitivno ne spada među bonus kladionice, jer niti daje bonus dobrodošlice niti vam omogućuje da dođete do značajnih gratis sredstava jednom kad postanete njezin korisnik. Fortuna kladionica, odnosno današnji Favbet među prvima je ponudila bonus prilikom registracije, a zatim su je slijedile sve ostale hrvatske sportske kladionice, koje danas u pravilu nude između 500 i čak 3.500 kuna besplatnih sredstava za nove igrače.

Kad su u pitanju strane kladionice bonusi bez depozita dostupni su igračima iz tjedna u tjedan, putem besplatnih žetona za klađenje (eng. “Free Bet”), a kod najvelikodušnijih europskih kladionica bonus dobrodošlice također je dostupan i to uz prilično poštene uvjete za isplatu.

Domaće kladionice češće griješe s kvotama

Ako vas zanima online klađenje isključivo kod potpuno licenciranih online kladionica na teritoriju Republike Hrvatske, onda ćete zasigurno izabrati neku od domaćih. Birati možete između njih sedam, s tim da SuperSport, PSK, Germania i Favbet igračima nude i igru putem mobilnih aplikacija, dok ćete kod Admirala, Arene i Cro Beta morati igrati isključivo u web pregledniku.

Internet klađenje u hrvatskim kladionicama ima jednu prednost, a to su bookmakeri koji nisu ni približno vješti kao oni na koje ćete naići kod lidera u Europi.

U prošlosti se to itekako osjetilo, dok još nisu postojali globalni sustavi za izračunavanje koeficijenata, na koje su danas svi spojeni. Tada se mogao uloviti koeficijent 5.00, tamo gdje je trebalo biti 1.80, a iskusni i vješti igrači bez ikakvog su problema iz mjeseca u mjesec zarađivali, koristeći bezbroj nespretnih pogrešaka, serviranih od strane samih kladionica.

Sada se greške nešto rjeđe događaju, no na manje popularnim sportovima još uvijek je moguće domaće bookmakere uloviti na spavanju i zgrabiti koeficijent puno veći od realnog stanja na terenu, na temelju nove informacije koja se iznenada pojavila.

Loša strana hrvatskih priređivača sportskog klađenja svakako su niski limiti koje postavljaju i njihova potreba blokirati uspješne igrače, čim zaredaju s dobitnim listićima. Također su tu manipulativni troškovi od 5% i porez na dobitak od najmanje 10%, koji vam maksimalno otežavaju posao, pogotovo ako se kladite na sportove poput nogometa, košarke, tenisa ili hokeja na ledu, na kojima bookmakeri rijetko pokazuju slabosti, čak i kad je u pitanju klađenje uživo…

Strane kladionice nude bolje osnovne uvjete

Ako tražite maksimalno poštene uvjete za klađenje online, naravno da ćete potražiti onog priređivača igara na sreću koji vam neće natovariti dodatne namete, nakon što složite svoj listić.

Da, u europskim online kladionicama kad pomnožite sve koeficijente na svom listiću s vašim ulogom, cifra koju ćete dobiti stvarna je isplata, bez nekih dodatnih nameta na koje smo navikli na domaćem terenu.

Baš to je glavni argument zašto naši kladitelji okušavaju znanje i sreću izvan hrvatskih granica, kod svakog u Europskoj Uniji i šire tko ih smatra dobrodošlim i nudi im kreiranje korisničkog profila za klađenje.

Klađenje online u inozemnim kladionicama razlikuje se i po tome što imate uvijek na raspolaganju “cash out” opciju, koja vam omogućuje da isplati svoj dobitak i prije završetka posljednjeg sportskog događaja, što može biti vrlo korisno u uvijek neizvjesnoj sudačkoj nadoknadi nogometnih utakmica.

Treba spomenuti i da neke od vodećih inozemnih kladionica bonus dobrodošlice nude po vrlo povoljnim uvjetima i maksimalno vam olakšavaju raspolaganje s darovanom svotom, koja se za hrvatske igrače najčešće vrti oko 100 eura, s tim da ima i onih koji dijele i nešto veće svote.

Ne zaboravimo ni live streaming, jer lideri u Europi nude ogroman broj besplatnih prijenosa uživo hrvatskim kladiteljima, pod uvjetom da na svom korisničkom računu za online klađenje imaju barem ponešto novčanih sredstava.

Međutim, nije sve ni idilično kad se kladite kod inozemnih priređivača igara na sreću. Naime, oni najbolji su posljednjih godina blokirani od strane hrvatskih teleoperatera, po naredbi Porezne uprave, jer ih se opisuje kao nelojalnu konkurenciju domaćim kladionicama.

To je nešto što je moguće prevladati pomoću VPN-a i alternativnih linkova, a neke od mobilnih aplikacija europskih lidera također su ostale izvan blokade pa ćete bez većih problema ipak doći do svojeg korisničkog profila i zatim nastaviti provoditi vlastitu strategiju klađenja.

Što se pak isplata zasluženog profita iz europskih kladionica tiče, tu također nisu zabilježeni veći problemi, čak ni kod onih igrača koji su slali novac izravno na svoj bankovni račun, u neku od hrvatskih banaka. Tu je naravno i Skrill, kao i ponešto drugih e-novčanika koji vam mogu osigurati veću privatnost i diskreciju, dok su se u posljednje vrijeme pojavili i kripto novčanici kao legitimni kanal za uplate i isplate novca, što također treba uzeti u obzir.

U svakom slučaju, odluka je li za vas bolje klađenje online u domaćoj ili stranoj kladionici na kraju će prije svega ovisiti o vašem stilu igre i sportovima koje preferirate. Uvijek pokušajte igrati isključivo tamo gdje vaš novac vrijedi najviše, što znači gdje god da nađete najbolje koeficijente i najviše isplate za vaše listiće, to je jedini pravi izbor online kladionice za vas…

Copyright 2023. @ Kladenjeonline.com | Igre na sreću mogu uzrokovati ovisnost. Igraj odgovorno. Osobama mlađim od 18 godina nije dozvoljeno sudjelovanje u igrama na sreću