Teletekst i klađenje online u Hrvatskoj - Klađenje Online 

Teletekst i klađenje online u Hrvatskoj

Prošlo je više od trideset godina otkad se u našoj zemlji pojavila teletekst tehnologija, tada jedina digitalna platforma na kojoj su se mogle pročitati vijesti javne televizije, prije emitiranja informativnih emisija.

A početkom novog tisućljeća teletext je bio omiljen servis za praćenje rezultata uživo među hrvatskim kladiteljima, koji su znali provoditi dane i noći prateći iz minute i minutu informacije koje dolaze sa sportskih borilišta diljem svijeta, nadajući se da će se zazeleniti ili zažutiti pogodak na strani momčadi na koju su uplatili novac.

Otkad je klađenje online preuzelo primat, a različite mobilne aplikacije nude igračima priliku uživati u još detaljnijim prijenosima utakmica, teletekst je možda pao u drugi plan, no mnogi ga i dalje koriste. Zato donosimo detaljne informacije o dostupnim teletext stranicama za klađenje u Hrvatskoj, kako biste dok gledate omiljenu seriju ili film znali gdje provjeriti aktualne rezultate, bez potrebe korištenja svog mobilnog telefona…

PSK teletekst prvi zaživio u Hrvatskoj

Prva Sportska Kladionica započela je kladioničarsku revoluciju u našoj zemlji kada se pojavila 1998. godine, a ubrzo je i otkupila stranice na teletekstu HTV-a, gdje su igrači mogli pratiti rezultate uživo.

Teletext PSK tada je bio neizostavan servis za strastvene kladitelje, koji se još danas sjećaju euforije koju bi osjećali kada bi se zažutio pogodak na strani njihovog nogometnog favorita, ali i razočaranja kada bi vidjeli da je dvoboj završio nepovoljnim rezultatom.

U počecima PSK txt 695 bio je najpopularniji, da bi se klađenje uživo kasnije pojavilo na stranici 690 i ostalo tamo do danas. Manje popularne sportske događaje koji su u tijeku možete pratiti na stranicama 691 i 692, dok je stranica 693 posvećena pregledu koeficijenata za live klađenje.

Na stranici 694 pronaći ćete nogometne rezultate manje uglednih natjecanja, a na 695 danas su rezultati najjačih nogometnih liga. Dnevni pregled košarke i hokeja nalazi se na stranici 696, tenisa na 697, a bejzbol, pikado i još neke druge manje popularne sportove pronaći ćete na 698.

SuperSport i njegov teletext 661

Supersport teletekst pojavio se odmah nakon PSK i nije mu trebalo mnogo vremena da postane najpopularniji. Igrači su se prebacili na teletext 661, na kojem su mogli pratiti uživo rezultate najjačih sportskih događaja koji su u tijeku, što mogu raditi i danas.

Iako su mnogi i dalje pratili rezultate na servisu koji je nudila Prva Sportska Kladionica teletext 661 postao je s vremenom neprikosnoven u Hrvatskoj, jer SuperSport je tada imao daleko najviše korisnika, a i informacije su bile ažurne i pregledne.

Supersport 661 teletekst nije jedina stranica koju je na Hrvatskoj televiziji otkupila najuglednija domaća kladionica. Rezultate uživo na manje popularnim utakmicama možete naći na stranici 660, dok ćete na 659 i 658 pronaći sve dvoboje koji su u tijeku, a skaču na vrh ako se na njima dogodila neka promjena rezultata.

Na stranici 662 pronaći ćete rezultate nižih nogometnih liga i egzotičnih nacionalnih natjecanja, dok su na 663 one najzanimljivije i najjače nogometne utakmice. Na stranici 664 imate pregled svega što se događa u svijetu hokeja i košarke, dok je 665 namijenjen tenisu.

Postoje još tri stranice koje manji broj igrača provjerava. Na 666 naći ćete aktualne koeficijente za klađenje uživo, a na 667 nešto detaljniji pregled kvota i rezultata za one koji se trenutno klade. Posljednja 668 stranica pregled je loto rezultata, izvučenih tog dana.

Klađenje online koje privlači stotine tisuća korisnika na SuperSport stranicu i aplikaciju Sporti nije u potpunosti izguralo teletekst tehnologiju ovog priređivača igara na sreću.

Supersport teletext 661 pronaći ćete i online, u izborniku pod kraticom “TXT”. Link vas odmah vodi na rezultate uživo najvažnijih sportskih događaja, a zatim možete surfati stranicama od 658 do 668, kako biste provjerili sve aktualnosti na sportskim borilištima…

Hrvatska Lutrija oživjela teletekst

Dugo je Lutrija, državni priređivač igara na sreću zanemarivala svoj teletekst, misleći kako ovu tehnologiju igrači više ne koriste. Ipak, malo se trgnula u posljednje vrijeme pa ćete na njezinim stranicama danas ponovo naći sve aktualne informacije.

Kad je u pitanju Hrvatska Lutrija kladionica teletext 777 stranicu drži kao svoju središnju i tu se nalaze rezultati uživo najvažnijih sportskih okršaja. Dominira nogomet, ali nađe se i ponešto košarke, hokeja, rukometa i tenisa.

Cro Bet si je uzeo čak 17 stranica na HTV-u, s kojim je u zajedničkom vlasništvu. Na stranici 776 naći ćete informacije o bonus paru i HL plus ponudi, a na 778 promjene koje se događaju na dvobojima koji su u tijeku. Rezultate nogometa i ostalih sportova pronaći ćete na stranicama od 781 do 784, a stranice od 785 do 790 namijenjene su lotu i različitim promocijama.

Ako prakticirate klađenje online, svejedno možete pronaći HL teletekst na Internetu, ali ne na stranici Cro Bet kladionice, već na stranici HTV-a…

Germania ima svoje teletekst stranice

Posljednji među domaćim priređivačima igara na sreću koji koristi teletekst je Germania, koja je otkupila od HTV-a stranice od 729 do 737.

Germania je još jedna kladionica koja se fokusirala u prošlom desetljeću na klađenje online i pomalo zanemarila teletekst, ali je nedavno ponovo postala ažurna i nudi najnovije rezultate svojim korisnicima.

Središnja stranica Germania teleteksta je 731, na kojem možete pratiti najvažnije sportske događaje uživo, dok ćete ostala natjecanja naći na 730. Stranica 729 posvećena je detaljnijim informacijama za live klađenje, a na stranicama od 733 do 736 naći ćete pregled dnevnih rezultata, s nogometom koji ima dvije zasebne stranice, a ostali sportovi raspoređeni su na preostale dvije. Pregled lota donosi pak posljednja, 737 stranica.

U svakom slučaju, iako je teletekst tehnologija poprilično staromodna i možemo reći da ju je pregazilo vrijeme, naš pregled stranica koje koriste domaće kladionice pokazuje da još uvijek odbačena.

Teletext 661 ostaje središnje mjesto za igrače koji vole pratiti rezultate na ekranu svog televizora, ali ako nešto zapne, znajte da iste informacije možete pronaći na stranicama 690, 731 i 777.

Naravno, alternativu predstavljaju brojne specijalizirane mobilne aplikacije u kojima ćete pronaći ne samo rezultate, nego i postave igrača, kao i tekstualni prijenos. Također, aplikacije modernih online kladionica ne samo što nude pregled live rezultata, već i brojne besplatne video prijenose važnih sportskih dvoboja.

No, unatoč puno boljim opcijama dostupnima na Internetu, hrvatski kladitelji još uvijek osjećaju emocionalnu povezanost s teletekstom i redovito ga koriste pa ova tehnologija čini se da još dugo neće otići u povijest…

Copyright 2023. @ Kladenjeonline.com | Igre na sreću mogu uzrokovati ovisnost. Igraj odgovorno. Osobama mlađim od 18 godina nije dozvoljeno sudjelovanje u igrama na sreću