Porez na klađenje u Hrvatskoj - Klađenje Online

Porez na klađenje u Hrvatskoj

Porez na klađenje u Hrvatskoj koji je donesen 01.01.2015. godine je mnogo toga promijenio što se tiče klađenja u našoj zemlji. Porez na klađenje je uveden za sve vrste dobitka, te se kreće od 10% do 30%. Za dobitke do 10.000 kuna je 10% a za dobitke veće od 500.000 kuna je porez 30%. Ovakav potez je promijenio puno toga za kladionice pa i igrače. 

Porez na klađenje o kojem ovdje pišemo se odnosi isključivo na kladionice na području hrvatske. Zbog poreza se mnogi građani odlučuju kladiti u stranim kladionicama gdje mogu izbjeći porez na klađenje. Uz nekoliko savjeta, objasnit ćemo vam kako se kladiti profitabilnije i kako funkcionira ovaj porez. 

Bonus kladionica

Bonus kladionica ne ulazi odmah u porezni sustav te vam se neće obračunavati nikakav dodatni porez na bonus. Bonus kladionica je samo fiktivan iznos, odnosno pomoć koju vam kladionica daje kako bi lakše došli do dobitka. Bonus kladionica obično dolazi u obliku besplatnih oklada, bonus depozita ili povrata sredstava nakon gubitka oklade. 

Ako se volite kladiti na riskantnije oklade i ulagati veće iznose onda je ovo savršen bonus za vas. Dodatna sigurnost bonusa za povrat novca je odlična opcija svakog igrača koji cilja na veliku zaradu. No, postoji i bonus kladionica koji će vam dati bonus za profit koji zaradite. S tim bonusom možete podići duplo ili troduplo veći iznos od onog koji ste zaradili!

Porez na dobitak kladionica

Porez na dobitak kladionica je dosta smanjio dobitak igračima u hrvatskoj, pa je tako postalo gotovo nemoguće zaraditi na singl ili double listiće. Porez na dobitak kladionica se sastoji od manipulativnih troškova i poreza na dobit. Manipulativni troškovi iznose 5% ukupne uplate na listić. To znači da ako uplatite primjerice 200 kuna, 10 kuna će otići na manipulativne troškove te će vaš ulog automatski biti 190 kuna. No, manipulativni troškovi nisu problem samo u hrvatskim kladionicama već u mnogim drugim dijelovima svijeta.

Porez na dobitak kladionica se odnosi na dobitne listiće, a do 2015. godine se računao samo od 750 kuna pa na više, te su igrači ovaj porez izbjegli tako da su uplaćivali više listića i podizali više pojedinačnih dobitaka. No, sada je porez na sve dobitke. Do 10.000 kuna ćete platiti 10%, od 10.000 do 30.000 kuna ćete platiti 15%, od 30.000 do 500.000 je 20% a za sve dobitke preko 500.000 kuna je porez 30%. 

Kladionice bez poreza

Teško je pronaći kladionice bez poreza no one zbilja postoje. Država zbog klađenja igrača u stranim kladionicama gubi velik novac, tako da joj je u cilju onemogućiti takvu igru. Iz tog razloga ćete vidjeti da su mnoge strane kladionice blokirane unutar Republike Hrvatske. 

No, i dalje postoje kladionice bez poreza gdje se možete kladiti online. Neke strane kladionice nemaju manipulativne troškove ni porez. Postoje i alternativni linkovi pomoću kojih igrači iz hrvatske mogu doći do kladionice bez poreza. 

Što znači x2 na kladionici?

Što znači x2 na kladionici? To je dupla šansa ili dvoznak, oklada gdje se povećavaju vaše šanse za dobitak s time što igrate na dva od tri moguća ishoda utakmice. Niste možda potpuno sigurni u to kako će utakmica završiti, što znači x2 na kladionici je savršena oklada za vas! Sad kad znate što znači x2 na kladionici, možete si olakšati odluku kod biranja tržišta!

Porez na kladionicu

Porez na kladionicu je gotovo nemoguće zaobići, pogotovo ako se kladite na domaćim tržištima. No, porez na kladionicu se može izbjeći ako se kladite u stranoj kladionici i odaberete jedan od elektronskih računa za plaćanje i podizanje novca. Porez na kladionicu je ono što muči mnoge igrače, jer uz sve ostale namete koji dolaze na jednu okladu, zarada se jako brzo smanji. 

Porez na dobitak na kladionici

Porez na dobitak na kladionici u hrvatskoj igračima dosta teško pada. Primjerice, od jednostavne uplate od 100 kuna na kvotu 2.00 igrač će platiti 5% manipulativnih troškova. Znači, ulog više nije 100 kuna, već 95. Nakon toga, ako igrač osvoji, mora platiti 10% poreza na dobit. Porez na dobitak na kladionici će srozati kvote koje su 2.00 na svega 1.805. Ako računamo 95×2 = 190 kuna. Oduzmemo 95 kuna uplate i 10% poreza što je 9,50 kuna. Znači, ukupan dobitak igrača će biti 180,50 kuna zajedno s ulogom. 

Ako uz porez na dobitak na kladionici dodamo i marže koje imaju same lokalne kladionice, onda vidimo da su igrači u lokalnim kladionicama osuđeni na propast. Igrači koji se nastavljaju kladiti u hrvatskim kladionicama su primorani igrati listiće s 5 ili više oklada, te jako visoke tečajeve na niže uplate.  

Porez kladionica i zabrana stranih Web stranica

Porez kladionica je ono što je dovelo do zabrane mnogih stranih web stranica. Porez kladionica na veće iznose je postao dosta visok, te se pretvorio u pravi problem za igrače. Ne zaboravite na porez kladionica prije nego uplaćujete listić, jer bi vas to moglo neugodno iznenaditi. 

Porez na online klađenje

Porez na online klađenje je moguće izbjeći ako odaberete prave web stranice za klađenje i metode uplate i podizanja novca kojima ćete se osigurati. Elektronski novčanici su jedan od popularnih načina na koji se izbjegava porez na online klađenje. Naravno, opet postoji provizija na uplatu za ovakve stranice, tako da ćete i ovdje izgubiti dio novca. 

No, provizije nisu toliko visoke kao porezi. Registracije na stranicama za prometovanje novcem online su besplatne, te naknada o transakciji će ovisiti o iznosu novca. Pažljivo odaberite kladionicu i način plaćanja te ćete u potpunosti izbjeći porez na online klađenje!

Porez na dobitke od klađenja

Sad kada ste saznali kako izbjeći porez na dobitke od klađenja, možete krenuti u potragu za dostupnim online kladionicama koje će vam ponuditi odlične ponude. No, prije nego što se krenete kladiti, osigurajte si i online novčanik na koji možete uplaćivati novac i s kojeg možete povlačiti novac od online oklada. Porez na dobitke od klađenja neće biti više problem kad pronađete pravu kladionicu. 

Strane online kladionice će često imati i niže marže, te više kvote za oklade. Osim toga, pronaći ćete mnoge bonuse i razne promocije, što nije čest slučaj u lokalnim kladionicama. Uz sve te pogodnosti, zaboravit ćete na porez na dobitke od klađenja! 

Top Kladionice
4,5 rating
Bonus Dobrodošlice: do 300 eura na prvu uplatu
4,5 rating
Bonus Dobrodošlice: Do 300 eura bonusa na prvu uplatu+ 100 besplatnih vrtnji
4,3 rating
Bonus Dobrodošlice: 100% bonus čak do 100 EUR + 50 besplatnih vrtnji
5,0 rating
Bonus Dobrodošlice: do 1.000 eura na prvu uplatu
Kotač sreće do 1.000% na uplatu
5,0 rating
Bonus Dobrodošlice: 100% do 700 eura+ Risk Free Bet 30 eura
PSK
4,5 rating
Bonus Dobrodošlice: 100% do 100 eura+ 333 besplatne vrtnje
Copyright 2023. @ Kladenjeonline.com | Igre na sreću mogu uzrokovati ovisnost. Igraj odgovorno. Osobama mlađim od 18 godina nije dozvoljeno sudjelovanje u igrama na sreću